Een Elektricien

Published Mar 19, 21
6 min read

Omdat er mogelijk aanraking met water kan zijn, dienen metalen onderdelen van de badkamer altijd verbonden te zijn met een aardpunt. De stroomdraden van meerdere groepen mogen nooit door één buis gaan. Zorg ervoor dat deze apart van elkaar blijven. Zorg ervoor dat de kabelhaspel helemaal is uitgerold, anders kan de kabel zijn warmte niet goed kwijt en bestaat er kans op brandgevaar.

Het is aan te raden om apparaten die veel stroom verbruiken, zoals een vaatwasser of oven, op aparte groepen aan te sluiten. Er zijn verschillende soorten stroomdraad. Ieder soort heeft een bepaalde kleur en heeft zijn eigen functie. Wanneer u met elektra aan de slag gaat is het belangrijk om goed het verschil te weten.

Let op, huizen van voor 1970 hebben meestal nog bedrading gebaseerd op de oude kleurcode. Om verwarring te voorkomen hebben we de kleuren van voorheen ook meegenomen in onderstaand overzicht. Fasedraad L Bruin Groen Stroomtoevoer Nuldraad N Blauw Rood Stroomafvoer Schakeldraad T Zwart Zwart Stroom doorgang bij aan- en uitschakelingen Aardedraad PE Groen/geel Grijs Verbinding met de aarde voor veiligheid Hieronder een stappenplan voor het zelf aanleggen van elektra.

Bij twijfel over de groep is het aan te raden om de hoofdschakelaar uit te zetten. De volgende stap is het uittekenen van uw elektriciteitsplan. Begin met tekenen vanuit de centraaldoos en teken de leidingen zoveel mogelijk verticaal. Op deze manier is het risico van doorboring zo klein mogelijk. Teken allereerst de plaatsen af waar de inbouwdoos moet komen te zitten.

Hetzelfde geldt voor de leidingen. Teken eerst de plaats af waar de leidingen moeten komen te liggen. Maak met een beitel of sleuvenfrees ruimte in de muur voor de leidingen en plaats ze vervolgens. Bepaal welke draden in de buis moeten komen te liggen en strip de uiteindes van de draden.

Laat de bedrading ruim uitsteken en strip 0,5 tot 1 centimeter van het isolatiemateriaal van de uitstekende draden. Steek vervolgens de bruine en blauwe draden in de muurdoos en verbindt deze met de bruine en blauwe draad van de centraaldoos. Voor de veiligheid is het van belang dat de uitstekende draden worden afgedopt.

Verder is het belangrijk om de leidingen goed vast te zetten met leidingklemmen. Omdat het installeren van elektra een vak apart is, is het aan te raden om altijd contact op te nemen met een erkend elektricien, zoals bijvoorbeeld 040 Elektricien. Wel kunt u in overleg met de elektricien zelf al wat voorbereidend werk doen, zoals het aanleggen van buizen en het trekken van stroomdraden of het plaatsen of wijzigen van een groepenkast.

U kunt ook direct contact opnemen met onze deskundige elektriciens via 040-2051882 of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of we nu elektriciteit moeten aansluiten voor een lamp, een stopcontact of voor zonnepanelen, wij ontzorgen u volledig en leveren een vlekkeloze installatie.

Een stroomstoring kan alles stopzetten. Bij bedrijven zijn de consequenties helaas erger. U kunt geld mislopen als het bedrijf te lang stil ligt. Thuis is het natuurlijk ook geen pretje. Het is alles behalve een fijne situatie. Het is aangeraden om eerst te checken of te buren ook lijden aan een stroomstoring.

Echter, doet dit probleem zich alleen bij u voor dan moet u dit zelf oplossen. U kunt ons oproepen om u hierbij te helpen. U wilt natuurlijk zo snel mogelijk weer stroom en daar zorgen wij voor. Het probleem kan snel opgelost worden, maar het kan ook zo zijn dat u elektrische bedrading opnieuw aangelegd moet worden.

Hoe dan ook komen wij u graag helpen en adviseren wij u ook hierbij. Woont u in Amsterdam of omgeving? Aarzel dan niet langer om ons in te schakelen. Storing melden? Neem nu contact op! .

Wilt u uw woning gaan verbouwen of bent u bezig met een nieuwbouwproject? Of heeft u bijvoorbeeld een probleem met uw huidige elektra? Dan is het verstandig om een goede elektricien in te schakelen! Zo weet u zeker dat de elektra correct en veilig is aangelegd. Elektricien Unikol Amsterdam helpt u graag bij het aanleggen van elektra.

U kunt ons voor alle klussen gerelateerd aan het aanleggen van elektra inschakelen. Denk aan het installeren van stopcontacten of verlichting, het vervangen of verleggen van bekabeling of het plaatsen van een centraaldoos. Ook hebben wij ervaring met het aanleggen van elektra in uw badkamer of tuin. Bijzondere aansluitingen zoals een kookplaat of witgoed kunnen we voor u aanleggen.

Voordat we starten maken we eerst een goed plan. We brengen o. a. in kaart waar bestaande kabels liggen, welke apparaten u wilt aan gaan sluiten en welke schakelaars u wilt. Op basis van dit plan kunnen we efficiënt werken aan het realiseren van uw wensen. Onze elektriciens komen graag vrijblijvend bij u langs om de opties met u te bespreken en samen een plan op te stellen.

Als u besluit om de klus aan ons uit te besteden dan leggen wij de elektra op een veilige en professionele manier aan. Bij Elektricien Unikol Amsterdam kunt u rekenen op kwaliteit! Bij een nieuw-, aan- of verbouw van uw woning kunt u bijna niet aan het aanleggen van elektra ontkomen.

Ook kan door ondeugdelijk installatiewerk kortsluiting en brand ontstaan. Wij raden u dan ook aan om het aanleggen van de kabels altijd aan een elektricien over te laten. Voor het aansluiten van de stopcontacten en aansluitpunten kunt u op internet naar handige stappenplannen en video’s zoeken. Zo kunt u deze klus zelf uitvoeren, wat u op de kosten voor de aanleg van de elektra bespaart.

Dit betekent dat onder meer een spanningsmeter onmisbaar is! Met dit type schroevendraaier is het niet alleen mogelijk om kleine schroefjes los te draaien, maar ook om de spanning op kabels en onderdelen te meten. Als het lampje in de spanningsmeter gaat branden staat er nog stroom op het voorwerp.

Wanneer u bezig bent met een verbouwing of een aanbouw aan het plaatsen bent, komt er een punt waarop de elektra aangelegd moet worden. Bij het aanleggen van elektra is het belangrijk dat dit op een veilige manier gebeurt en dat alles vakkundig wordt aangelegd. Een elektricien is hierin gespecialiseerd.

Kortom, wilt u ? Bij ons bent u aan het juiste adres!Zoals gezegd is het van belang dat het aanleggen van de elektra op een veilige manier gebeurt. Dit om onveilige en gevaarlijke situaties later te voorkomen. Onjuist aangelegde elektra kan kortsluiting veroorzaken, met alle gevolgen van dien. Denk aan versmelting van kabels, kabels die door scherpe voorwerpen kapot gaan, enzovoorts.

Zij werken volgens de voorschriften en hebben ervaring met het aanleggen van elektra. Dankzij hun professionele werkwijze kunt u snel volledig gebruik maken van uw woning of bedrijfspand. Zoekt u een elektricien voor het aanleggen van elektra, dan kunt u bij ons terecht. Bij het aanleggen van elektra komen een aantal zaken kijken.

Zo moeten onder andere de elektraleidingen aangelegd worden en de groepenkast moet aangelegd of aangepast worden. Dit kunnen onze elektriciens voor u op professionele wijze doen. Voor zowel klussen binnenshuis als buitenshuis kunt u ons inschakelen..

More from Stroom aanleggen

Navigation

Home

Latest Posts

Elektromonteur

Published Mar 28, 21
6 min read

Een Elektricien

Published Mar 19, 21
6 min read